Nyårsfesten

Tja tja bloggen. Stressar sönder för vi ska åka om typ 5 minuter och här sitter jag vid datorn och skriver ett outfit-inlägg så snabbt som det går.
 
Så här har ni min nyårsglädsel:
Kjol-H&M
Linne-Ginatricot
Kofta-InWear
Halsband-Snö..tror jag
Och sedan skorna som man inte ser-Dr.Martens
 
Den sista bilden ville verkligen inte va åt rätt hall...
 
 

#NOFILTER

Några utav bilderna som jag tog imorse. Min hårfärg på dom här bilderna är ascoolt ju. Haha nofilter brä. 









Stan

Tja tja bloggen. Dagen ser ut på så sätt att jag så fort jag har skrivit klart inlägget, ska åka in till stan där jag ska kolla lite kläder och sånt. Sedan ska jag hem och laga mat, det är jag som ansvarar för middagen idag. Vi får se hur det går.. Och sedan efter middagen ska jag och Sara kanske iväg till stan igen men för att se en bio, den där Anchorman 2. Jag undrade först om hon ville se Believe meen haha nej, så det blev den. Får se Believe om någon dag istället.. Är lite efter som inte sett de än men har liksom inte hunnit.
Så ah det är planerna för min dag...
 
Tog lite bilder imorse. Inte dirket värsta photoshootet men jag ska redigera dem när jag kommer hem såå kolla in bloggen ikväll eller imorgon vettja.
 
 

Ta för givet

Tja tja bloggen. Kom nyss innanför dörren. Min rumpa är bokstavligen bortdomnad.. 
I alla fall, när vi kom hem så ringde det hos oss och det var min brorsas kompis som berättade att en kompis till dom hade förlorat sin pappa idag. Det var inte bara Adams kompis pappa utan hand fotbollstränare också. Min pappa är också tränare och kände den mannen väldigt väl. Jag kände dock inte honom, hade bara träffat honom några gånger men det fick mig bara att tänka på hur mycket vi tar saker för givet. Man måste värdesätta allt man har och vårda om varandra för helt plötsligt kan det vara för sent. Och det är så hemskt att höra att en 11-åring har förlorat sin pappa, bara helt plötsligt. Bara föreställ er smärtan som man måste känna. Och även om jag nu inte kände pappan så gör det ont för mig med att behöva se pappa och Adam såhär, i chock. Så ah ta vara på det ni har innan det är borta. 



Hemåt

Tja tja bloggen. Idag bär det av hemåt igen. Det är lite tråkigt för jag älskar att vara här, vår stuga är najs och skidåkningen är grym, men det känns bra också. Det har varit riktigt sköna dagar här. Har inte ramlat någon gång med det har varit några incidenter o alla fall. Till exempel en stukad handled, och en blåslagen rygg men men. Borta bra men hemma bäst som dom brukar säga. 
Jag har säkert druckit 5 liter vatten idag och igår kväll. Jag åt nämligen en chili och det gör fortfarande ont på tungan. Jag smakade en liten bit och det var inte så farligt så jag tog en lite större tugga.. Worst.Decision.Ever. Det var så starkt att jag fick tårar i ögonen. Men kunde inte låta bli att garva också för jag måste ha sett så dum ut. 
I alla fall, så imorgon ska jag nog till stan ett tag och kolla lite på OddMolly. Och sedan lite annat, vi får se. Jaa ni, ni får ha en bra dag haha. 
Köpte en ny tröja igår från Object och ett par örhängen från snö.. Som man inte ser på bilden



Lunchpaus=bloggpaus

Hola amigos! Asså seriöst, måste sluta med såna där löjliga hälsningar. Men jag vet verkligen inte hur jag ska börja inläggen.. De låter så cheesy att säga tja tja bloggen typ. Men nej, nu ska jag börja säga så. Haha bara för att jag hatar det så mycket. 
Sitter i alla fall i toppstugan just nu och käkar lunch. Efter lunchen ska jag åka lite till och sen så ska jag hem och basta, kanske läsa en bok och chilla lite. Så najs med lov asså. Imorgon är sista skiddagen, tyvärr. Men det blir mer skidåkning på sportlovet :)
Rätt snyggt panorama asså






Bra dag

Hej på er. Har haft en sjukt bra dag i backarna idag. Det var lite isigt och jag råka köra över en sten i offpisten så jag nästan vricka foten (det går bra, thanks for asking) men annars har allt vart bra. Har prövat massa olika skidor idag för att veta vilka jag senare ska köpa till sportlovet. Har nämligen inga skidor i min storlek nu. Hittade ett par skidor från Fischer (mystyle, trinity) och de var bokstavligen de bästa skidorna jag åkt med! De är perfekt om man kan carva men inte är värsta proet.
Förra året när jag var i Alperna så hade jag en skidguide/lärare som lärde mig åka skidor sjukt bra! Och det är så mycket roligare när man kan carva riktigt bra.. 
Haha ni ba "vem bryr sig..?"  Men ah haha
Har varit ute och kvällsåkt lite, de e dåligt att liftarna inte är öppna men man får väl gå eller åka pulka, jätte kul i mörkret! 



In tha bil

Men tjena. Sitter i bilen och försöker blogga lite men hunden stör mig med sin söthet och vill att jag ska pussa och mysa med honom. Han är ju rätt söt faktiskt.. Vi är snart i Gävle där vi ska stanna och kolla lite på mellandagsrean. Älskar rea haha. Vem gör inte? Kommer troligtvis vara framme ikväll vid middagen så det är lång tid kvar. Jag älskar att sitta i bilen i flera timmar och lyssna på musik. Bästa som finns typ. 
Imorgon så är det bara ut i skidbackarna, åh vad jag längtaaarrr! 
Han tror han är söt



LOL

en vacker bild som jag gjorde på pappa i somras i USA. Åh take me back
Hahahah vi satt och spelade spel och drack glögg när min brorsa kom på att vi har ett pepparkakshus som vi inte har ätit än så han tyckte att vi kunde slå sönder den. Men det tyckte igen annan utan vi tyckte vi skulle vänta så istället bröt adam och jag loss varsin godis som var fäst på taket med glasyr. Och då sa pappa "men sluta, vad respektlöst att sno från krykan" (vårt pepparkakshus är en kyrka) å då fråga mamma honom om hsn tyckte det var repektlöst mot honom eller Gud. Å pappa ba "va e skillnaden?" HAHAHAH jag orkar inte! snacka om skalle asså. 
vet inte varför jag la ut de här. Tyckte det var fett kul. satt å as garva i typ en kvar.  
 

Hur ska jag klara mig


Åh neeej, jag ska sätta på sånt där plast-skydd på min mobil och man måste låta den torka i typ 10 timmar omg fml.. Så ni kan ej nå mig på kik eller sms, bara på snapchat och instagram! (Jag använder min iPad) 

Julafton 2013

Här kommer lite bilder från igår. Jag hade en jätte bra jul och jag hoppas ni också har haft det. Fick massa fina presenter också som jag är tacksam för! På kvällen var jag, farfar och Celina på julnattsmässa. Det började klockan 23.30 och höll på till 00.50. Känner mig djupt religiös nu haha nejmen det är faktiskt jätte mysigt att gå på gudstjänster. Den här var vääldigt lång, den längsta jag vart på, men det finns också lite kortare.
Idag så ska jag iväg till Mediamarkt och kola på stativ till min kamera. Och det är typ allt. Imorgon drar jag till Sälen men ska dock bara vara där tills på söndag.
 
Jag orkade ej ta bilder på vad jag fick igår men jag fick iPhone-skal, skor, kläder, pengar, filmer... osv.
 
 

Julafton

Feliz Navidad på er alla! Jag kommer inte lägga ut något på bloggen ikväll troligtvis. Men jag kommer försöka imorgon! Så ni får alla ha en underbar jul! 






Dan före doppardan

Asså omg, imorgon är det julafton! Det är helt sjukt, tiden går så snabbt. Jag säger typ det hela tiden men det är ju så sant. 
Vi kommer troligtvis inte göra något speciellt under dagen imorgon. Men på kvällen är det ju Kalles Jul och sedan middag och allt sånt där. Som vanligt. Men i år så kommer det vara lite roligare för att jag ska till kyrkan och vara med på en gudstjänst mitt i natten på julaftonen. Hur kul som helst! Jag undrar hur många som kommer vara där. Jag älskar att gå på gudtjänster och det kommer vara extra mysigt nu när det är klockan tolv på natten. Jag är så excited! 



Dåligt humör

Brukar ni nånsin va på sånt där humör då allt, bokstavligen allt, blir så irriterande? Jag är på sånt humör just nu, har varit det dem senaste dagarna faktiskt. Jag blir såå sur över små saker, kan bli helt rasande över att någon andas lite för högt eller att de säger något vid fel tillfälle. Är så arg att jag bara vill slå sönder alla fönster i hela huset! Så. Jävla. Sur. Och jag vet inte varför! Just nu så ligger jag på mitt rum i kolsvart mörker och lyssnar på när mamma pratar med farfar och farmor och jag är såhär nära på att gå ner och säga till dem att hålla käften.. Snälla hjälp mig! Jag vill vara glad på julafton imorgon. 



My latest obsessions

Tips på låtar! Jag är vid tillfället helt kär i låtarna... 

Trumpets - Jason Derulo
I see fire - Ed Sheeran
Do what you want - Lady Gaga 




Firande och bio

Ännu ett firande idag och denna gång med hela släkten förutom faster och Skrollan. Det blev först badminton i rackethallen. Det var ganska länge sen jag körde och det kändes så skönt! Sedan var det bara hem och duscha för då kom alla. Mamma hade bakat en tårta och köpt en där det stod Hanna 14 år på haha. Jag och Ida (äldsta kusinen som är några månader äldre än mig) lekte med Skruttis hela dagen. Hon är så mysig. 
Ikväll blir det bio (The Hobbit) med familjen. Ääälskar alla Sagan Om Ringen filmerna och The Hobbit filmerna! 

"Ta kort på mig och säg att jag är fin" -Skruttis






Julkänslor

Åh, äntligen har vi satt upp julgranen, vår plastgran från USA med inbyggda ljusslingor. Haha det är så typiskt USA. Julgranarna kan till och med vara i olika färger, med massa olika ljus, snurra och spela musik om man vill. Hur galet är inte det? Haha I like it though. Vår julgran blev väldigt sen det här året. Vi brukar normalt sätt vara ganska tidiga med att sätta upp den men det här året har det varit lite stressigt. Men nu, nu så är allt bra. Farfar och farmor är här nu också, de ska fira jul med oss.
 
Var tvungen att ta kort på några av mina favoritjulkulor! Vi sparar typ på julkulor för vi köper dem vart vi än är.
Från New York City
Köpt i somras på Harvard i Boston
Min favorit!
En keramikkula från Mexico
Alla USAs presidenter genom tiderna
 
Den kinesiska julkulan som pappa köpte
 
 
 

Bra dag

Hej alla, hoppas ni har haft en grym dag! Det har i alla fall jag. Familjen drog till Västerås imorse för att vara med släkten på pappas sida. Vi åt lunch och fikade där, det var jätte trevligt. Och det var också första gången jag fick träffa Skrollan som är två veckor nu. Hon sov hela tiden typ men hon var vaken en liten stund och jag fick hålla henne. Har aldrig hållt i en så liten bebis! Men känslan man fick var så underbar, jag ville bara bli äldre på direkten så jag kan skaffa familj jag med. Det är ju bara så himla mysigt med små bebisar.
Och Skruttis (Ebba) har blivit så stooor, snart 3 år. Kommer ihåg när hon var lika liten som Skrollan är nu. Även om det är mysigt med bebisar så är det mycket roligare med barn som är lite äldre som kan prata och gå som man kan leka med.

 
Hahah åh sötis
 
 

Skrollan och skruttis

Åh mina älsklingar. Så fina.
(bara kort inlägg från mobilen, är på väg hem)
Haha försökte lära Ebba att göra peacemärket. 







Mitt 2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 

Jag bröt benet i slutet av augusti, och så åkte jag skidor i Alperna vilket var något av det bästa som jag gjort, min skidåkning utvecklades enormt mycket.

Hur har ditt 2013 varit? 

Det har varit bade bra och dåligt, tror inte att jag någonsin kommer få ett år som är helt perfekt men jag tycker att 2013 var såå mycket batter än 2012.

Blev du kär i år? 

Nja, jag vet inte riktigt. Kanske lite..

 Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?

22 augusti när jag bröt foten, 6 juni när jag åkte till USA oooch 5 December då jag fick en liten kusse.  

Vad är din största framgång 2013? 

Lite bloggen och även piano och musik i allmänhet, men annars så är det nog min klädstil faktiskt haha. Nejmen jag har sån annorlunda klädstil än vad jag har i skolan men jag har börjat ha lite kläder som är mer jag. Men jag vill inte helt plötsligt komma till skolan å ba surprise allihopa typ. Och även fotograferingen..

 

Bästa köpet?

Min nya kamera och min nya mobil.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Kläder utan tvekan. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja massa saker men sommaren gör mig alltid glad och speciellt det här året med USA-resan.

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? 

Counting Stars - One Republic, Can't Hold Us - Macklemore & Ryan Lewis, Young Homie - Chris Rene, We Can't Stop - Miley Cyrus, My Song Knows What You Did In The Dark - Fall Out Boy, Trumpsta - Contiez, Treyy G, The Monster - Eminem, Rihanna.

Vem har du umgåts med mest? 

Oj, typ Lovisa, Sara, Pernilla, Emma, Johan, Manne, Celina, Mickan.

 

.

Har du haft ett förhållande under 2013? 

Nope 

Vart reste du under 2013?

Tyskland, Danmark, Schweitz (stavning), Frankrike, Texas, New York, Boston, Long Island, London och Sälen haha.  

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? 

Inget speciellt men ett bättre år.

Vad gjorde du på din födelsedag? 

Ja, det var ju igår hahaha men jag var först i skolan och sedan så var jag med kompisar i stan och gick och fika och sedan åt jag på Vapiano med familjen.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? 

Absolut!

 

Vem saknade du? 

Jag saknade Anton och Erik som slutade i skolan. Jag saknade även alla vänner i USA.

De bästa nya människorna du träffade? 

Uhhh, typ Mickan. Kände henne innan men det är i år som jag verkligen lärt känna henne. Och sen typ Alva och Alex oxh Axel, Tilde, Amanda..

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?

Våga göra det du vill och va vem du är oavsett vad. Och sen så måsta du sluta tänka så mycket, it kills you.

 

 

 


Jullov

Hej alla! Är det bara jag som är sååå glad?? Det är äntligen jullov. Så skönt, nu blir det bara avslappning och släktmiddagar. Imorgon drar jag till Västerås och på söndag kommer kusinerna. Sedan så är det ju julafton, tiden går fort nu. 
Just nu sitter jag på tuben med Lovisa, vi ska in till Sturegallerian och Gallerian för arr julhandla lite. Jag har inte hunnit göra det ännu för jag har vart sjuk och fyllt år osv. 
Men ah ha ett as bra jullov!
Min nya Daniel Wellington
Tröja-H&M
Kjol-Pull & Bear
Knästrumpor-Lindex









Bästa födelsedagen

Omg, jag är fan fjorton ju, har inte fattat det ännu. Det känns inte som om jag fyller år. 
Imorse så fick jag frukost på sängen och jag fick massa najsiga presenter, bland annat massa pengar för att göra om mitt rum, smycken å en Daniel Wellington klocka. Den är sååå snygg! På skolan så var det inget speciellt, vi började 10 och slutade vid lunch. De tänkte sjunga för mig på lunchen men alla började asgarva så sången avbröts typ i mitten hahah. Efter skolan åkte jag, Pernilla, Emma, Sara och Mickan till T-Centralen och gick runt vid NK och gatorna runt Kungsgatan. Vi försökte hitta ett kafé men hittade inget bra där så vi drog till gamla stan och där fanns det massa mysiga kaféer. Vi gick och satte oss på det kaféet som jag och Pernilla var på tillsammans i somras vilket är urmysigt. Vi tog en kopp te var å satt och chilla där i några timmar. 
Hade sjukt kul, verkligen. Måste säga att det här har varit bästa födelsedagen på läääänge. Har haft lite otur när det gäller mina födelsedagar tidigare men det blev riktigt lyckat det här och vi borde helt klart göra det till en tradition! 
Nu sitter jag i Ringen och väntar på att mamma, pappa och brorsan ska komma. Vi ska till Vapiano och äta middag och sedan ska vi hem och käka tårta. Så mysigt.
Tack till alla som grattat mig idag! 
(^ den bilden är seriöst priceless, hahahah så jävla fuuul)







Dagen

Sista dagen som trettonårig, yeyeye. Är ganska taggad ändå även om jag inte riktigt gillar att fylla år. Gillar inte att man får så mycket uppmärksamhet..eller jo men jag gillar inte att alla bara "du får bestämma, du fyller år" om allt. Liksom nej, jag vill hellre att folk tar egna beslut. Såklart är det väl najs om de inte lagar en middag som är ärtsoppa (hatar det) men ni förstår vad jag menar.
Det är ändå rätt sjukt hur snabbt allt går, man hinner ju inte med. Usch, vill bara att tiden ska stanna.. eller i alla fall sakta ner.
Jag var på skolan idag också. På morgonen så bultade mitt huvud så jag knappt kunde höra vad jag tänkte men jag försökte ignorera det och det blev faktiskt lite bättre efter lunchen. Somna faktiskt i soffan halvt på johan efter lunchen när vi såg på film hahah nejmen det var såå skönt att bara få vila lite.. Tills folk väckte mig och försökte filma mig när jag sov. Så jag kan väl säga att dagen inte har vart så dålig, gick ju faktiskt bra.
 
 

Vampire Diaries

Hey guys! Jag har det mysigt här hemma, eller inte. Jag HATAR att vara sjuk, det är såå tråkigt, man blir typ deppig ju. Det ända jag har gjort de senaste dagarna är att typ svälta å kolla på Vampire Diaries. Jag svälter inte mig själv, lovar, men jag har verkligen ingen aptit när jag är sjuk så jag äter bara om jag måste. 
By the way, om ni inte kollat/kollar på the vampire diaries, gör det, det är sååå bra! Och gode Gud, Ian Somerhalder är bokstavligen snyggaste människan på jorden. Han, ed westwick, casper lee och Justin Bieber..omg. Ren perfektion! 
Men ah, nu ska jag låta bli att skriva en novell om mina fangirl-problem, ville bara rekommendera serien. 



Inte igen

Vaknade nyss och min hals bara värker, det gör så ont att prata och svälja. Jag är även snorig.. Fan om jag blir sjuk igen. Är inte direkt sjuk just nu men ska ändå vara hemma från skolan för att jag absolut inte vill bli sjuk till min födelsedag, inte igår igen. Kommer ihåg att jag var jätte sjuk förra året och det var inte kul över huvudtaget, så jag tänker inte riskera att bli sjuk igen. Det är bättre att vara hemma idag, bli frisk och kunna gå till skolan resten av veckan än tvärtom. 
Så det blir jag och hunden idag, som vanligt. Han är så mysig



Veckan som kommer

Tänkte bara göra ett väldigt allmännt inlägg om vad som hander i veckan och sånt. Både för att ni ska veta och för min egen skull, jag kan bli väldigt förvirrad av mina egna tankar ibland. Och ja, jag är medveten om att det lät väldigt stört men ni kanske kan känna igen er lite i det?
 
I alla fall, imorgon: skola som vanligt, och sovmorgon till tjugo i tio, asnaaajs. Det hander nog inget speciellt imorgon.. inte vad jag kommer ihåg i alla fall.
 
Tisdag: Sovmorgon till 08.55, älskar sovmorgon. På spanskan kollar vi på film så det är såå skönt att slippa arbeta. Förlåt om ni gillar språk men jag hatar det verkligen, det är sååå tråkigt, man vill typ bara spy. Och sem, efter lunchen ska vi i klassen iväg på julmarknad vilket är så mysigt. Och efter det så stannar jag och Lovisa troligen (? Lovisa, kika mig om det här hahaha). Hoppas det blir så i alla fall för jag har inte hunnit åka iväg och köpa ännu.
 
Onsdag: Inget speciellt, helt vanlig skoldag typ. Tråkigt menmen
 
Torsdag: Det är mentorsdag idag, vilket betyder att det inte är lektioner utan man typ städar ut banker och fixar i klassrummet, kanske kollar på någon film osv. Ja juste, jag fyller år på torsdag också.. omg det går så fort att jag nästan blir deprimerad.
 
Fredag: skolavslutniiiing! Ja, vi klarade oss hela terminen utan att typ dö.
 
Helgen: Firande med släkt och sånt. Farfar och farmor kommer bo hos oss, fira jul med oss och sedan åka upp och åka skidor med oss.
 
 
Jag är ganska cjut, eller vad säger ni. Haha älskar att ta massa random ego pics
 

Mobilinlägg och gammal bild, standard

Sitter just nu på golvet i hallen och väntar på att pappa ska skjutsa mig till konfaträffen. Skulle ta bussen men jag missade den och nästa kommer om en timme såå jag fick gå hem igen.  Skjut irriterande men sånt händer. 
Tänkte att jag skulle åka och julhandla idag men nej, det hinner jag inte. Tänkte även börja planera hur mitt rum ska se ut men nej, det verkar jag inte heller hinna. Hatar sånt här med stressande och tid. 
Förlåt för skitgammal bild



Frågor

Det var ganska längesedan jag hade frågor på min blogg och jag såg några på Nickys blogg så jag snodde dem och svara på dem själv.
Ni kanske undrar varför inte inte har frågestunder där ni får fråga och det är bara för att jag inte skulle klara av att få någon taskig fråga. Inte för att jag tror att ni skulle fråga något sånt men ah.
Fast jag har haft tanken att skaffa ask så jag kan använda dom frågorna jag får där på bloggen.. Vi får se!
 
Men här är frågorna:
 

1. Om du fick ett barn nu, vad skulle den heta?

Jag är väldigt mycket för amerikanska namn, vill bo där när jag blir stor osv så båda namnen är såna. Tjej: Carson eller Alex. Och kille: Tyco eller Jay 

. 2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?  

Kärlek utan sex

3. Vilken var den senaste filmen du såg?   

The Mortal Instruments. Jätte bra förutom slutet. Men jag rekomenderar den i alla fall-

4. Har du bra självförtroende?

Det är olika hela tiden. Ena minute kan jag vara jätte peppad och ha sjukt bra självförtoende medan andra kan jag ha jätte dåligt.

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu?   

Resa utomlands. Ska det nästa år men det skulle vara sjukt nice att göra det nu också. Och så vill jag åka skidor!

6. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

Just nu? Då blir det nog att sätta på sig finare kläder inför middagen ikväll, och sedan kola igenom bilder till min ram som jag köpte.

7. Beskriv ditt drömutseende!

Tjej- Ganska kort kanske 165-170 cm, fin kropp-typ C-kupa och fin rumpa och mage, och synliga nyckelben. Vackra ögon och långt brunt hår med lite nyanser av ljusare brunt i. Tycker även att det är snyggt med många piercings i öronen och en i naveln också.

Kille- Lång, typ 185 cm. Magmuskler, fast inte för mycket. Fint leende och stora händer är ett plus. Älskar killer med snygga ryggar också, och stora armmuskler. Och bra klädstil!

8. Skriv namnet på någon du ser upp till 

Ser upp till några stycken och tänkte först skriva Justin Bieber meen jag tanker saga Blake Lively istället!

9. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?  

Nårga har jag kvar men inte alla.

10. Den du senast sov över hos

Tror det är hos Celina.. Kommer faktiskt inte ihåg.

11. Vem skrev du senast med på Facebook?

Ojoj..det var sååå länge sen att jag har inte en blekaste aning.

 

 


Baka

För någon vecka sedan så var vi på middag hos våra vänner och till efterrätt hade mamman i den familjen bakat någon slags pepparkaka och det var bokstavligen det godast jag någonsin ätit så jag frågade efter receptet. Och imorse tänkte jag liksom varför inte pröva att baka dem, jag fyller ändå år om några dagar så jag kan ha kakorna tills dess!
Så här är bilder från bakningen och även receptet, i fall ni skulle tycka de ser lika goda ut som jag tyckte!
Dubbla pepparkakor med pistagekräm och chocklad: (15 st)
Du behöver.
- 30 pepparkakor
- 150 g  mörk chocklad (70%)
Till pistagekräm:
- 50 g osaltade, skalade pistagenötter
-100 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg, endast gulan
- 1 citron, finrivet skal
- 1 krm grön karamellfärg
 
Gör så här:
Mixa nötterna till ett mjöl (små bitar) i en matberedare
 
Vispa smöret och florsockret fluffigt med en elvisp. Tillsätt pistagemjölet, vaniljsocker, äggula, citronskal och karamellfärg. Vispa till jämn färg.
 
Bred en klick smörkräm på hälften av pepparkakorna och tack med den andra hälften. Ställ kakorna i kylen.
 
Smält chocklad i mikro eller i vattenbad. Rör om och låt svalna.
 
Doppa kakorna till häflten i den smälta chockladen och lägg upp dem på ett bakplåtspapper att stelna.
 
 

Bikini X3

Ja, bokstavligt talat to die for. Bikinisarna är typ så snygga! Vill verkligen ha en, och har haft tanken att beställa en "Hips Don't Lie". Det är den rosa med spets. Ni birde kolla deras hemsida, det finns massa olika färger! Hemsidan heter todiefor.com
Förlåt för lite dåligare kvalité på bilderna. 

Men jag har också kollat lite på en annan hemsida med ursnygga bikinis. Den heter triangl.com. Ni har säkert sett såna bikinisar, de verkar väldigt populära just nu. Jag tycker att de är jätte fina och även dem finns i olika färger

Och till sist har vi min favorit. Det är kanske inte något speciellt märke eller något men guuuud va snygga bikinis de har. En del är mindre snygga å en del har för mycket push-up men ändå, de är helt perfekta (personligen tycker jag det). Från Victoria's Secret

(^min favorit)









Lucia

Glad lucia alla! Jag vet inte om man säger "glad" lucia eller "god".. Eller säger man ens något av dom. Det låter inte bra på något sätt, det kanske inte är meningen att man ska hälsa varandra en god lucia. 
Men inte nog med att det är lucia, det är fredag den 13:e också. Det har faktiskt inte hänt mig något dåligt idag. Inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Hoppas att det inte har hänt er något dåligt heller. 
Och förlåt för den totalt "olucigaste" bilder nånsin men jag visste inte riktigt vad jag skulle ta för bild. 



Presenter från delar av världen

Myskväll med familjen nu när pappa äntligen är hemma efter sin långa resa. Första gången jag dricker glögg det här året, kan dock fortfarande inte bestämma mig om jag gillar glögg eller inte. Det är sån stark smak men gillar ändå smaken.
Pappa hade köpt lite presenter från ställena han var i som vi fick.
Glöggen..dahh
Ascoolt kinesiskt te som (istället för tepåsar) är tebollar
Jätte söt liten väska från Ugg, från Australien
Uggs till minsta kusinen, Skrollan, som idag är 1 vecka gammal. Hon heter inte Skrollan på riktigt, det är bara jag som kallar henne för det.
En boomerang från Australien
Ett örngott till en prydnadskudde från Shanghai
En kinesiskt julkula...eller typ

Daddy

Godmorgon alla! Torsdag, redan! Håll ut, snart är det helg. Och sen bara en vecka kvar tills skolavslutningen. Tack gode Gud. 
Idag kommer pappa hem också. Är så glad, har inte sett honom på runt 2.5 veckor eller va det nu blir. Han har varit i Kina, Malaysia, Singapore, Thailand och Australien. Nu när han har varit ända i Australien så har han varit i alla världsdelar. As coolt tycker jag. Han sitter på planet just nu (resan tar 25 timmar, omg) men han landar nog snart. Han kommer säkert vara såå trött.. 
Men nu måste jag dra till skolan, ha en bra dag. :)
Bilder från igårs outfit







Ingen jul utan pepparkakshus

Alltså vad vore en jul utan ett hemagjort pepparkakshus med massa godis på? Inget. Haha och det bästa, förutom att äta den efter julen är over, är (enligt mig) att sätta ihop den. Älskar verkligen att sitta med familjen, som den här gången saknade pappa, och lyssna på julmusik och pynta huset. Jag och brorsan bråkar inte ens då, och tro mig, vi bråkar heeela tiden. Vilket är ganska mysigt, och är lite stolt att jag lyckas vara snäll mot honom en timma i sträck..det krävs mycket av mig. Hahah jag är inte sånt hemskt syskon som det låter.
Nu ska jag ut och gå en sväng med hunden. När pappa är borta är det alltid jag som tar senaste kvällspromenaden, och jag älskar den promenaden typ.
Haha ja, vårt pepparkakshus fick bli en kyrka det här året.
 
 

Mortal Instruments

Åh det är så skönt att skolan snart är slut. För vi har bara ett prov kvar och typ inga läxor över huvud taget! Försöka gången på väldigt länge som det har varit då hör lugnt i skolan. Gjorde SO-provet idag och även det gick bra! Är riktigt nöjd. Så just nu sitter jag och kollar på Mortal Instruments och myser lite. Har tagit ett varmt bad och ikväll ska jag försöka lägga mig lite tidigare så jag inte är lika trött imorgon som jag var idag. Ha en jätte bra kvääääll alla ni :)





Ajjjeee

Hejj, kom hem från skolan för ett tag sedan och tänkte: direkt när jag kommer hem ska jag sätta mig å plugga till mitt prov som är imorrn. Men har jag börjat plugga än? Nej, såklart inte. De e typ jag i ett nötskal. Hade faktiskt läxförhör imorse och det gick bra, skrev klart på bara en timme, haha omg va snabbt asså. 
I alla fall, rubriken. Igår efter jag hade vart och sett catching fire så fick jag såå ont i min höft, kunde inte gå upp för trappan och det gör ont när jag står lutad på det vänstra benet och jag står alltid i sån pose så jag glömmer att jag har ont där hela tiden.. Vet inte vad som har hänt heller. Jag får se om det blir bättre
Egopics..



Catching Fire

Asså guuuud va bra filmen var! Ni bara måste gå och se den. Älskar hur den var som boken och inte så mycket ändrat som i första filmen. Den var helt perfekt, väldigt spännande och bra. Och josh är ju bara föööör snygg! 



Andra Advent

Glad andra advent guuuys. Idag blir det en fullspeckad dag, först göra färdigt alla pepparkakor (dom blir faktiskt riktigt bra, i alla fall mina hahah). Jag var så smart som skrev ner massa begrepp som jag ska kunna inför morgondagens läxförhör på pepparkakorna så jag fick öva lite hahaha.
Direkt efter vi har ätit lunch så sticker vi till Sickla för att se på Catching Fire, har hört att den ska vara jätte bra och jag har ju läst boken såå jag tänkte att jag borde se den.
Och sen när jag kommit tillbaka hem så blir det plugg plugg plugg. Gud vad jag hatar läxor, dem förstör våra liiiiv. Har två prov i veckan och asså vill bara sjunka genom golvet :P Men snart så är det jullov. Och det ska bli sååå skönt. Jag fyller år och det är julafton. Och så blir det mycket pulkaåkning och sedan nyårsfest med bästa vännerna :)
 
 

Industrial Piercing

Call me crazy men det här är ju bara såååå snyggt, blir helt exalterad av att bara se bild på det. Håller på att försöka övertala mamma att jag ska få göra det. Hon är faktiskt på g! Haha det ända som jag är orolig över är att det ska göra så jävla ont. När jag tog hål i örat (den längst upp) så gjorde det så ont, men det värsta var att det gjorde ont så fort man tog på det i typ 3 månader efter. Och om man gör en industrial så behöver man ju töja ut hålet också vilket gör ännu ondare.. men ah det är ju värt det efter.
Va tycker ni?
 
 

Kusse

Omgheej, visste nii, jag fick en liten kusin igår morse. Fick se en bild idag på henne och alltså såå söt verkligen. Bebisar är så himla mysiga. 
Min bebis..(:



Snööö

Hejsan svejsan bloggisen! hahaha nej va töntigt. Kommer aldrig riktigt på vad jag ska skriva i början...
I alla fall, det börjar bli vinter yay, eller nejjjj. Men det är mysigt med snö och julafton. Och jag fyller år om 13 dagaaar yayayyayaya. Är så hype för eftersom jag fyller år precis vid jul så behöver jag vänta bokstavligen ett helt år tills nästa gång. Ni som fyller år på sommarn har fett tur, ni har liksom jul och sedan födelsedag med ett halvår imellan.
 
Och för er som inte såg det i tidningen imorse, så har Nelson Mandela dött, tragiskt men han blev riktigt gammal. Vila i frid <3
 
 

Oaktiv

Heej,
Känner att blir mindre och mindre inlägg och mindre och mindre bilder tagna med kameran i typ "nutid" (istället för gamla bilder) och jag är ledsen för det men jag har verkligen ingen tid att blogga, har såå mycket läxor och jag har faktiskt knappast någon ork att blogga. Jag mår inte speciellt bra just nu, vill bara sitta i ett hörn och gråta. Och ja, jag skriver det här på bloggen, så alla kan se, men jag vill vara ärlig med er så ah. Jag tänker inte skriva något om varför men det är bara så det är och jag hoppas ni respekterar det..
En bild från USA, då var allt bra..
 
 

New Years Eve

Har såååna problem med att hitta den perfekta nyårs-outfiten. Det finns så sjukt manga snygga klänningar och skor och jackor och smycken. Haha mina slags problem. Och typ alla tjejers. Men jag har i alla fall några snygga klänningar här:
Alla klänningar från nelly.com
Kavajen från H&M
Pälsvästen...igen aning. Sökte på "pälsväst" på Google haha
 

December

December ska ju vara en sån där jätte mysig månad med snö, varma kläder och varm chocklad. Men inte är det det nej. Till och med jag som absolut avskyr vinter tycker att det är lite tråkigt att det inte är någon snö. Det är ju snön som gör vintern lite batter. Om det ska vara kallt får det i alla fall vara snö! Längtar så mycket till jullovet, då vi ska åka skidor i Sälen eller var det nu va. Åka skidor är bokstavligen det bästa som finns, efter att ligga på stranden i 30 graders värme..
Vi har inte riktigt satt upp allt julpynt än (vi har typ överdrivet mycket julpynt eftersom mamma har en tradition att köpa en tomte varje år...) men jag tänkte sätta upp lite mer när jag kommer hem från min promenad med hunden.
Älskar att vara ute och gå med hunden sent på kvällen med´musik i öronen. Har inte gjort det så mycket men tycker det och jag ska försöka börja göra det mer så mamma och pappa ser att jag är kapabel av att ta ansvar för hunden. Håller nämligen på att tjata om att vi ska adoptera en hund från ett sånt där räddningscenter.
Så därför ska jag nu ut, hejdåå.
 
 

Första advent och julmarknad

Glad första advent allihopa! Haha vi kommer inte direkt fira det men vi ska i alla fall ha middag med gäster lite senare. Men vi får se om jag hinner va med dem för jag har SÅÅ mycket läxor. 

Imorse var vi på julmarknad. Eller var och var, vi jobbade på den. Det var skolans julmarknad med loppis och lotter och massa sånt. Jag och Fredrik jobbade ifiskedammen. Det var faktiskt ganska kul och vi fick ju godis haha. Vi var fett grymma, lyckades sälja för fett mycket också. Efter marknaden så gick jag, Manne, Fredrik och Johan hem till Johan och kollade på film. Hann inte se klart på den eftersom jag skulle hem å plugga men det mysigt i alla fall 



PW

Vaknade imorse av värsta nyheten. Paul Walker har dött i en bilolycka. Vet inte vad jag ska säga. Jag var typ största fanet av Fast and Furious. Filmerna kommer inte bli densamma utan honom. Tankarna går till hans familj och vänner.